Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası
27 Haziran 2022

 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası için

Malzemeler

  • 100 gr balkabağı, temizlenmiş, soyulmuş ve ince dilimlenmiş50 gr Amerikan pirinci
  • 50 gr haşlanmış beluga mercimeği
  • 1 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 20 gr file badem, kavrulmuş
  • 100 gr karışık yeşillik
  • Mikro filizler
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1/2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı lime suyu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Zeytinyağı
Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Balkabağı dilimleri ve sarımsakları fırın tepsisine alın. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Fırına alıp kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  3. Sos için; hardal, soya sosu, balsamik, lime suyu, bal ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağını kapattığınız bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. 
  4. Yeşillikler, fırınlanmış balkabağı, pirinç ve beluga mercimeğini salata servis tabağınıza koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Mikro filizler ve kavrulmuş badem serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo