Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası için
Malzemeler
100 gr balkabağı, temizlenmiş, soyulmuş ve ince dilimlenmiş50 gr Amerikan pirinci
50 gr haşlanmış beluga mercimeği
1 diş sarımsak, dilimlenmiş
20 gr file badem, kavrulmuş
100 gr karışık yeşillik
Mikro filizler
Sızma zeytinyağı
Tuz
Sos için:
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
1/2 çorba kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı lime suyu
1 çay kaşığı bal
Zeytinyağı
Fırınlanmış Balkabağı Ve Bademli Pirinç Salatası
Nasıl Yapılır
Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Balkabağı dilimleri ve sarımsakları fırın tepsisine alın. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Fırına alıp kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sos için; hardal, soya sosu, balsamik, lime suyu, bal ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağını kapattığınız bir kavanozda çalkalayarak karıştırın.
Yeşillikler, fırınlanmış balkabağı, pirinç ve beluga mercimeğini salata servis tabağınıza koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Mikro filizler ve kavrulmuş badem serperek servis edin.
Teşekkür ederiz.