Yemesi ferah, tadı lezzetli, istenilen şekilde servis edilebilecek tekrar yapılmak istenebilecek bir salata tarifi var bugün. İçinde tavuk, kapya biber ve eşliğinde labne peynir var.
4-5 çorba kaşığı yoğurt (mayonez de kullanılabilir)
6-8 dilim ekmek
3-4 adet Çeri domates
Çıtır Ekmekte Labneli Tavuk Salatası
Nasıl Yapılır
Tavuk/hindi eti haşlanır ve didiklenir. Közlenmiş kapya biber, turşu, dereotu doğranır.
Tüm malzemeler karıştırılır. Ekmek dilimleri kızartılır ve istenilen şekilde kesilir (yuvarlak, kare, olduğu gibi de kalabilir)
Kızartılan ekmek dilimlerinin üzerine salata harcından yerleştirilir ( kalıplardan yardım alınabilir). Üzerine dereotu, ceviz ve dilimlenmiş çeri domates koyulur. Afiyetle
🧐 Lavaşlar çanak halinde kurutulup içine salata koyularak da servis edilebilir.
🧐 Ekmek büyüklüğüne göre ekmek domates miktarı ve beraberinde porsiyon sayısı değişebilir.
Teşekkür ederiz.