Bamya Turşusu
25 Ağustos 2022

Çocukluğumdan beri en sevdiğim sebzelerden olan bamya ile ilgili bir tarifle geliyorum bugün size. Özellikle hoş sohbetlerin yapıldığı davet sofralarının, rakı mezelerimin yanında alternatif bir ürün “Bamya Turşusu.” 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bamya Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bamya Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Turşumuzu hazırlamak için ilk etapta bamyalarımızı yıkayıp ayıklayalım.
  2. Daha sonra temiz bir kavanozumuza sarımsakları, tane karabiberi, defne yaprağını en son ayıkladığımız bamyalarımızı ilave edelim.
  3. Tenceremizin içerisine sıvı malzemelerimiz ile beraber kaya tuzunu ilave ederek ocağımız altını açarak karıştırmaya başlayalım.
  4. Hafif kaynak karışımı kepçe yardımı ile kavanozumuza ilave edip kapağını kapatalım.
  5. Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz turşumuzu ters çevirerek serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo