1-2 yemek kaşığı domates yada biber salçası(yada dilerseniz hiç salça kullanmadan sadece tereyağ kızdırıp kullanabilirsiniz)
Çırpılmış süzme yoğurt
Nane
Sumak
Yufkadan Çıtır Mantı
Nasıl Yapılır
Soğanı rendeleyin kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın birleşme yerinden yufkayı kesin.
Ve parmak büyüklüğünde dilimleyin. Hazırladıklarınızı tepsiye dizin; kalan sosu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin.
Teşekkür ederiz.