En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13903 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2277 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Patates Köftesi
Yeşil Mercimek Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Portakallı Turta
Portakallı Turta
Sevcan Şen Dinçel
30 Kasım 2020
Portakallı turta denediğiniz mi daha önce bilmiyorum ama enfes bir şey olduğunu söyleyebilirim . Buzdolabında 1-2 gün beklerse tadı daha da bir güzelleşiyor aklınızda olsun. İç harcını portakal kabuğundan hazırlıyoruz.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Torta Della Nonna
Kürt böreği
Kedidili tatlısı
Sirke Anası Yenir Mi?
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
Kilo Vermek İçin Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?
Portakallı Turta için
Malzemeler
100 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Portakallı harcı için:
3-4 portakalın kabuğu
2 -3 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Turta
Nasıl Yapılır
Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Bir kasenin içine bütün malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz.
Kulak memesi kovanına gelene kadar un ekliyoruz. Hamurumuzu 2-3 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Turtanın harcı için iyice yılanmış portakalların kabuklarını ufak ufak doğrayıp, su ilave ederek kaynatıyoruz.
Amacımız, portakalın acı suyunu atmak. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlıyoruz. Her seferinde acı suyu döküp temiz su ilave ediyoruz.
Sonra suyunu iyice süzüp şeker ilave ederek pişiriyoruz. Rondodan geçirip bebek maması kıvamına getiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
Buzdolabında dinlenen hamurumuzu 2 parçaya bölüp tepsimize göre açıyoruz. İçine harcımızı yerleştirip üstünü hamurla kapatıyoruz.
180 C fırında 30 dakika pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Tart Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Börek Tadında Sebzeli Krep
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
70 Dakika
Cookie And Strawberry Cake
Eda’dan tariflerce
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Tortilla Pizza
doğuchef
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Chocolate Chips Cookies
ruya_dilimler
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Patlıcanlı Pizza
Beyazyakayemekleri
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.