Bu kurabiyeyi ilk defa komşum arkadaşım Sevgi'de yemiştim. Ba-yıl-dım o kadar güzeldi. Ne zaman gitsem Sevgi sen seversin diyerek yapardı, sağolsun. Hamuru kıyır kıyır, içi tam bir lezzet ve enerji deposu. Tam ölçüyle 60'ın üstünde kurabiye elde edebilirsiniz, fazla gelir derseniz dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çıkartın, tabi kalırsa 😂 Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir
👩🍳 Tereyağ, yoğurt, sıvıyağ, yumurta sarısı karıştırılır. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya eklenir ve yoğurulur.
Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir.( Un kontrollü eklenmelidir, ben beş buçuk su bardağı kullandım).
Uygun bir tavada rendelenmiş elma, küçük doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümler, şeker kavrulur.
Şeker eriyip meyvelerle özdeşleşince tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır. Hamurdan küçük parçalar koparılır.
Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyulur ve yuvarlanarak şekillendirilir. Küçük kurabiyeler tepsiye alınır, üstlerine yumurta beyazı sürülür ve bir miktar ceviz serpilir.
Isıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından alındığında isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir. Afiyetle ❤️
🧐 İsterseniz hamuru buzdolabı poşeti üstüne alıp, poşet ile sarın. Kenarlarına hafif bastırarak ve üstten döndürerek şekillendirin.
Poşetin kat izleri hamura geçecek ve incir şeklini alacaktır.
Teşekkür ederiz.