Kuzu Etli Enginar
12 Ocak 2021

Enginar genelde zeytinyağlı olarak tükettiğimiz bir sebze. Et ile hele kuzu etiyle denemediyseniz ve ne kadar yakıştığını bilmiyorsanız bu tarifi denediğinizde görmüş olacaksınız. Misafirlerinize, davet sofranıza dahi girebilecek keyifle bir lezzeti olan tarifi kaydetmeyi, denemeyi unutmayın @mutfakkeyiftir Instagram sayfamızda ayrıntılar mevcut 🤗

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Enginar için

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • 3 su bardağı su
  • Dereotu
Kuzu Etli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Isıtılmış tencerede kuzu kuşbaşı etleri rengi dönene kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan ve tatlı biber salçası eklenir.
  2. Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Enginarlar sekize üçgen olarak doğranır. (Büyüklüğüne göre değişebilir ve istenilen şekilde de doğranabilir).
  3. Tencereye limon suyu eklenir, enginarlar tencereye alınır. Tuz ilave ederek tencerenin kapağı kapatılır.
  4. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine dereotu serpilir.
  5. Enginarları dilimlemek yerine bütün olarak da pişirebilirsiniz. Her iki türlü olarak da görselini ekledim. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo