Fıstıklı Kebap
16 Ekim 2020

Antep yemekleri yapan bir restoran da yediğimizde çok beğenmiştik fıstıklı kebabı. Tarif arayıp araştırdığımda o zamanlar @lezzet_dergisi tariflerinde bulmuştum tarifini, baktım hala daha da varmış içeriğinde. O günden beri yaklaşık sekiz yıldır yaparım ve her kime yaptıysam çok da beğenilmiştir bu tarif ve kebap. Hem pratik hem kolay hem de oldukça lezzetli.. Lavaş hazır da alınabilir elbette, benim evde vaktim ve imkanım olduğu için kendim yapıverdim. Nasıl yapacağız diyenler için de lavaş tarifini daha önce ekleyeceğim❤️

Sitemizde bulunan fıstıklı kebap tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Kebap için

Malzemeler

  • 300 gr dana döş kıyma
  • 300 gr kuzu kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstık
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı
Fıstıklı Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Soğan rendelenir ve suyu sıkılır. Kıymalara soğan, rendelenmiş sarımsak, Antep fıstığı, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Köfte hamuru yoğurulur.
  2. Hazırlanan köfte hamuru yassı şişlere döşenir. Fırın ızgarasına alınır ve ızgara modunda önlü arkalı kızartılır.
  3. Piyazlık doğranan kırmızı soğan, nar ekşisi ve sumak karıştırılır.
  4. Fırından çıkarılan şişler lavaş üstüne alınır. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstığı serpilir ve sumak ve ekşili kırmızı soğan ile servis edilir.
  5. 📢 Biz dört kişi bu miktarda hazırlanan 10 şiş kebabı bitirdik.
  6. 📢 Kapari ve biber turşusu yanına yakışıyor.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo