Turuncu Kış Çorbası

Turuncu Kış Çorbası
26 Şubat 2022

Kışa en çok yakışan turuncuyu soframıza taşıdık, birbirlerine çok yakıştılar.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Turuncu Kış Çorbası için

Malzemeler

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik 
  • 500 ml tavuk suyu
Turuncu Kış Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk suyu hariç tüm malzemeyi dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika fırınlayınız.
  2. Daha sonra fırınlanan sebzeleri tencereye alıp, tavuk suyunu kontrollü olarak ilave ediniz.
  3. Çorbanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde blenderdan geçiriniz.
  4. Servis ederken üzerine kabak çekirdeği serpebilir ve kırmızı yağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo