Fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile alın.
Tuz eklediğiniz kaynar suya atarak 5 dakika
haşlayın. Sudan alıp süzdüğünüz fasulyeleri
buzlu su dolu bir kaseye alın ve 15
dakika bekletin.
Susamları yağsız tavada
altın rengi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika
kavurun. Geniş bir tavaya tereyağını
ekleyin.
Fasulye, bebek havuç, soya sosunu,
karabiber, pul biber ve kavurduğunuz
susamları da ekleyerek 25-30 dakika
daha pişirin.
Bir baş sarımsağı ortadan
ikiye kesip ızgarada hafif pişirin. Yemeğin
yanına iki iri parça olarak koyarak servis
yapın.
Püf Noktası
Taze fasulyeyi satın alırken bir tane kırın ve çıtır olmasına dikkat edin. Eğer kırıldığında fasulyede esneme varsa veya kırılmıyorsa bu taze olmadığını gösterir.
Teşekkür ederiz.