Patlıcan Paşası

Patlıcan Paşası
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcan Paşası için

Malzemeler

  • 6 patlıcan 
  • 8 çarliston biber 
  • 4 domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 

Üzeri için

  • 5-6 dal maydanoz
Patlıcan Paşası

Nasıl Yapılır

  1. Yıkadığınız patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Kararmamaları için, 10 dakika kadar bütün olarak tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu süzdüğünüz patlıcanları ortasından uzunlamasına olacak şekilde yarısına kadar kesin ve bir tencereye alın. 
  3. İnce doğradığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp patlıcanların üzerine ilave edin. 
  4. Maden suyunu sebzelerin üzerine ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo