- Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
- En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
- Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
- Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
- Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz
Teşekkür ederiz.