Bakla Sarması

Bakla Sarması
01 Aralık 2021

Bakmayın, siz onun yemyeşil, taptaze görünümüne. Aslında yaşı hayli geçkin. Bronz ve Demir çağlarından beri biliniyor. Antik Mısır sofrasının çok bilinen sebzelerinden biri. Öyle ki insanoğlunun yediği ilk baklagil. Çünkü o devirlerde  bezelye ya da fasulye gibi pişirilmeye gerek görülmeden çiğ olarak yeniliyormuş. Bugün hala dünyanın bazı bölgelerinde meyve olarak yeniliyor. Bazı yerlerde ise kurutularak çorbası yapılıyor. Ancak biz baklayı bu kez, sarma yapımında kullanmayı tercih ettik. Malzemeler hazırsa, bakla sarması tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bakla Sarması için

Malzemeler

  • 2 su bardağı iç bakla
  • 1 su bardağı dövme buğday
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kg salamura yaprak
  • 1 kg kuşbaşı koyun sırt eti
  • 2 domates
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet dereotu
  • 1.5 yemek kaşığı reyhan otu
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Bakla Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
  2. Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin.
  3. Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin.
  4. Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  5. Sarmanızı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo