Sebzelerin karışımı ile hazırlanan türlü, sulu yemek çeşitleri arasında yer alıyor. İsteğe göre kuşbaşı et ile birlikte servis edilir. Türk ve Azeri mutfaklarında yer verilen bu besin, mineral bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan diyet lifleri sayesinde kalori değeri de düşüktür. Özellikle kalp ve damar sağlığına iyi gelmesiyle bilinir. Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde sindirim sistemini düzenleyici bir etkisi de vardır. Türlü nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa türlü tarifine başlayabiliriz.
Türlü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Türlü Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan türlü yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. İçerisinde et kullanıldığında ise kalori değeri ortalama 75 olur. Sebzelerle hazırlanan türlü yemeği posa ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden diyet listelerinde yer verilen besinler arasındadır.
Akşam yemeklerinde yer verilen sulu yemek tarifleri damak zevkinize hitap ediyorsa, Türk mutfaklarının vazgeçilmezi olan kuru fasulye tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.