- Fırını, üst ızgarası açık şekilde 180 derecede ısıtın. Hurma ve suyu püre haline gelinceye dek blender’dan geçirin.
- Eğer hurmalarınız sertse, üzerlerine 1/2 su bardağı kaynar su ekleyip bekletin ve tarifte de bu suyu kullanın.
- Greyfurtu ortadan ikiye kesin. Meyvenin kabuğa değen kısmını küçük bir bıçakla hafifçe kesin. Dilimlerin arasını da aynı şekilde kesin ki, fırından çıkınca yemesi kolay olsun.
- Yarım greyfurtun meyve görünen kısmı üste gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun
- . Devrilmemeleri için tepsiye değen kısımlarından incecik bir dilim kesip düzleştirin. Bu işlemi yaparken sadece kabuk kısmından kesmeye özen gösterin, meyveye değecek kadar keserseniz, pişerken suyu akabilir.
- Ceviz, yulaf, hurma püresinden 2 dolu yemek kaşığı ve tarçını karıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz.
- Granolayı greyfurtların üzerine bölüştürün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika, üzerindeki granola renkleninceye dek pişirin. Kalan hurma püresini birkaç yemek kaşığı süzme yoğurt ile karıştırıp ılık greyfrut ile servis edin.
Nefis kavunlu muzlu dondurmaya bayılacaksınız.
Teşekkür ederiz.