Yeşil Domates Kızartması

Yeşil Domates Kızartması
24 Şubat 2024

Amerika'nın Alabama eyaletine özgü yeşil domates kızartmasının yapımı oldukça basittir. Sindirim işlevlerini destekleyen yeşil domates, hem hafif, hem de doyurucudur. Malzemeleriniz hazırsa pratik ve bir o kadar lezzetli yeşil domates kızartması için tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için yeşil domates yemeği, zeytiyağlı yeşil domates dolması ve yeşil domatesli turşu kavurması tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yeşil Domates Kızartması için

Malzemeler

  • 4 büyük yeşil domates
  • 2 yumurta
  • 100 gr süt
  • 140 gr un
  • 60 gr mısır unu
  • 60 gr ekmek kırıntısı ya da galeta unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Kızartmak için:

  • 1 litre bitkisel yağ
Yeşil Domates Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri bir parmak kalınlığında halka halka dilimleyin.
  2. Orta boy bir kapta yumurta ve sütü birlikte çırpın. Unu bir tabağa alın. Başka bir tabakta mısır unu, galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Kaplamak için domatesleri una batırın. Daha sonra domatesleri süt ve yumurta karışımına batırın. Tamamen kaplamak için mısır unu ve galeta ununa bandırın. 
  4. Sıvıyağı tencereye dökün ve ısıtın. Domatesleri tencere büyüklüğüne göre üçerli gruplar halinde kızartın. Arkalı ve önlü renk alana kadar kızartın. Kızaran domatesleri havlu kağıdı serili bir tabağa alın. 
  5. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo