Pirinçli Sebze Püresi

Pirinçli Sebze Püresi
09 Eylül 2020

Ek gıdaya başlayan bebekler için kolayca hazırlayabileceğiniz bir mama tarifimiz var. Antioksidan kaynağı olarak bilinen kabağı, vitamin bakımından zengin olan havuç ile birlikte kullanabilirsiniz. 9. aylık ve üzeri için uygun olan bu mamayı, püre kıvamına getirerek verebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pirinçli sebze püresi yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı mamalar arayanlar için karışık sebze püresi ve etli bezelye püresi tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pirinçli Sebze Püresi için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
  • 1 adet küçük boy top kabak
  • 10 gr tereyağı
Pirinçli Sebze Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Havucun kabuğunu kazıyıp buharda 10 dakika haşlayın. 
  2. Kabağı ekleyip 10 dakika daha haşlayın. 
  3. Sebzeleri püre haline getirin. 
  4. Tereyağı ve haşlanmış pirinci ilave edip tatlandırın. 
  5. Bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo