Kuşkonmazlı Fritata

Kuşkonmazlı Fritata
06 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuşkonmazlı Fritata için

Malzemeler

  • 5 adet yerli kuşkonmaz
  • 4 yemek kaşığı taze bezelye (Veya dondurulmuş)
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 5-6 yaprak kurutulmuş domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 10 mantar (Dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kinoa
  • 5 dilim pastırma
  • 8 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
Kuşkonmazlı Fritata

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra alıp küçük küçük doğrayın.
  2. Kırmızı soğanı küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, zar şeklinde doğradığınız kuru domatesleri, dilimlenmiş mantarları, rendelenmiş mozzarella peynirini, irice elinizle parçaladığınız pastırmaları ve kinoayı bir kapta karıştırın.
  3. Ayrı bir cam kasede yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Zeytinyağı dışındaki tüm karışımı birleştirip, zeytinyağı ile yağlanmış döküm tavaya aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo