Hardal Soslu Mini Patlıcan

Hardal Soslu Mini Patlıcan
09 Eylül 2020

Atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Şef Elif Edes Tapan @eliftapan mutfağınıza lezzet getirecek hardal soslu mini patlıcan tarifini bizlerle paylaştı. Közleme usulüyle pişirilen patlıcanları ortadan kesiyoruz ve içini farklı bir sos ile dolduruyoruz. İsteğe göre peynir zenginleştirebileceğiniz hardal soslu mini patlıcan yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

İçinde patlıcan olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis patlıcan musakka ve pratik zeytinyağlı patlıcan tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardal Soslu Mini Patlıcan için

Malzemeler

  • 8 adet mini patlıcan
  • 4 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 1 tutam tuz + taze çekilmiş karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri veya krem peynir (İsteğe bağlı)
Hardal Soslu Mini Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları fırında veya mangalda kabuklu olarak isterseniz  folyo veya pişirme kağıdına sarılı isterseniz açık olarak pişirin.  
  2. Hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni bir karıştırma kabında mayonez kıvamı alana kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak peynir ilave edebilirsiniz.
  3. Pişen patlıcanların uzunlamasına ortalarını açın ve hazırladığınız karışımla doldurduktan sonra hafifçe ağzını kapatın.  Patlıcanları yeniden folyo veya pişirme kağıdına sararak  5 dakika süreyle yeniden fırın veya mangalda pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo