Fıstık Ezmesi Soslu Fırın Karnabahar

Fıstık Ezmesi Soslu Fırın Karnabahar
12 Haziran 2024

Jale Balcı’dan yeni favoriniz olacak fıstık ezmesi soslu fırın karnabahar tarifi ile karşınızdayız. Fıstık ezmesi, nane ve nar ekşili sos ile zenginleştirilen karnabahar, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de idealdir. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Fıstık Ezmesi Soslu Fırın Karnabahar için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Zeytinyağı
  • Toz biber
  • Tuz
  • Su

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 3 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı jalapone biberi
Fıstık Ezmesi Soslu Fırın Karnabahar

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı iyice yıkayın ve kurulayın.
  2. Bir tencereye su doldurun ve biraz tuz ekleyip kaynatın. Karnabaharı kaynar suyun içine atın ve 8-10 dakika tuttuktan sonra çıkararak kurutun.
  3. Bir kapta zeytinyağı ve toz biberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış karnabaharın her tarafına sürerek iyice yedirin. Karnabaharı önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirdikten sonra çıkarın ve fırçayla her tarafına yumuşamış tereyağı sürün. Tekrar fırına alın. Tereyağı sürme işlemini iki kere daha yapın ve karnabaharı iyice pişinceye kadar fırınlayın.
  4. Sos malzemelerini blender’a koyarak iyice inceltene kadar çekin. Kremamsı bir kıvama gelince, fırından çıkardığınız sıcak karnabaharın üzerine dökerek servis edin.
  5. Karnabaharı haşladıktan sonra arzu ederseniz, sadece zeytinyağında kızartıp sosuyla servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo