Ekşili Patlıcanlı Doğrama

Ekşili Patlıcanlı Doğrama
05 Eylül 2024

Sosyal Medya yıldızı @dilekinmutfagi Dilek Çıngıl’dan, Antep usulü ekşili patlıcan tarifi ile karşınızdayız. Kuşbaşı et, nohut ve patlıcan ile hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre kurutulmuş patlıcan da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ekşili patlıcan tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen patlıcan oturtma ve patlıcan dizme tarifine de göz atın.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Ekşili Patlıcanlı Doğrama için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı et
  • 1 kase nohut (Haşlanmış)
  • 2 adet patlıcan (Doğranmış) veya 1 kase kuru patlıcan (Haşlanmış ve dilimlenmiş)
  • 1 adet kuru soğan (Küp küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz
  • 1/2 limon suyu

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
Ekşili Patlıcanlı Doğrama

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı eti tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ve yağı ilave ederek kavurmaya devam edin. 
  2. Domates ve biber salçasını küçük bir kasede karıştırın ve sarımsakla birlikte tencereye ilave edin ve kavurun.
  3. Daha sonra nohut ve patlıcanı ilave edin ve tuz ekleyin. Tüm malzemelerin üstünü biraz geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayınca altını kısın ve et ile nohut yumuşayana kadar pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  5. Tereyağını küçük bir tavaya alarak erittikten sonra naneyi ilave edin. 
  6. Ekşili patlıcanlı doğramayı servis kabına alın ve naneli tereyağını üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo