Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma

Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma
07 Ekim 2024

Şef Serdal Koç’dan ekşi tatlar sevenler için şahane bir öneri ;)

Daha fazlası için pazı yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma için

Malzemeler

  • 400 g kıyma
  • 2 bağ pazı

Sarma içi için

  • 40 g pirinç
  • 180 g kuru soğan (Çok küçük doğranmış)
  • 45 g domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Ekşi krema sosu için

  • 240 g krema
  • 5 g kimyon
  • 1 adet lime
  • 5 g tuz
  • 4 g toz karabiber
Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma

Nasıl Yapılır

  1. İç harç için kıymayı bir kaba alın ve diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.
  2. Pazı yapraklarını saplarından kesip tek tek yıkadıktan sonra kaynayan suda 2 dakika haşlayın ve hemen soğuk suya alın.
  3. Pazıların ortasına ceviz büyüklüğünde harç yerleştirdikten sonra sarın. Sarma işlemi bittiğinde tencereye yerleştirerek orta ateşte 45 dakika süreyle pişirin.
  4. Ekşi krema sosu için kremayı bir tavaya alın ve orta ateşte pişirin. Lime suyu ile baharatları ilave ederek karıştırın.
  5. Servis için sarmaları tabağa alın ve üzerine ekşi krema sosunu dökerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo