Çiğ Dolma

Çiğ Dolma
22 Kasım 2022

Denizli mutfağının sevilen lezzetlerinden çiğ dolma tarifi ile sizlerleyiz. Klasik biber dolmasına benzetilse de kuru patlıcan ile yapılması, harcına bulgur eklenmesi ve yağda kızartılmasıyla diğer dolmalardan ayrılıyor. Sizler için kuru patlıcan dolması tarifini aşağıda anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çiğ Dolma için

Malzemeler

  • 13 adet kuru patlıcan
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Çiğ Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Kuru patlıcanları bir tencereye alarak haşlayın.
  2. Bulgurun üzerine kaynar sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın. Tuz ilave edin.
  3. Az yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, salça ve bulguru ilave edin.
  4. Maydanoz, dereotu, karabiber ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Harcınız hazır olunca kuru patlıcanların içini doldurun.
  6. Zeytinyağında kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo