- Mor lahanayı yıkayıp süzdükten sonra çok ince kıyın. 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice ovun. Üzerini kapatıp birkaç saat bekletin.
- Zamanınız varsa mor lahanayı tuzladıktan sonra akşamdan sabaha kadar bekletirseniz daha lezzetli olur.
- Bekletme süreci bittikten sonra mor lahanayı bir kavanoza aktarın. Üzerini kapatacak kadar elma sirkesi ekleyin.
- Kavanozun kapağını kapatın. İstediğiniz miktarda alıp salatalara ilave edebilirsiniz.
- Salata için buğdayı diri kıvamda haşlayın. Ananası ızgarada her iki tarafını kızartın. Daha sonra küp şeklinde doğrayın.
- Ceviz içi, nar taneleri, ince kıyılmış marulu ilave edip karıştırın. En son zeytinyağını ve bir miktar önceden hazırladığınız sirkeli kırmızı lahanadan ilave edin. Tekrar karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Bol vitaminli kış salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.