Yedikule marulu veya istediğiniz bir yeşillik (Yıkanmış, kurulanmış) Sosu için
1 çay kaşığı mayonez
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
Bal Kabaklı Yeşil Salata
Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serili bir fırın kabına temizlenmiş bal kabağını, kekik ve tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kekiği içinden çıkarın.
Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın. Bir servis kabına bal kabaklarını alın. Üzerine ince doğradığınız yeşillikleri ve ay çekirdeği içini ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.