Fırında Kuşkonmaz

Fırında Kuşkonmaz
25 Ekim 2024

Taze kuşkonmaz sapları, zeytinyağı ve baharatlarla buluşup, altın rengine dönüşene kadar fırında pişiriliyor. Bu sağlıklı ve lezzet dolu sebze, sofralarınıza şıklık ve lezzet katıyor.

İşte sofralarınıza şıklık katan Fırında Kuşkonmaz tarifine göz atalım:

Kuşkonmaz & Hindiba & Yedikule Salatası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında kuşkonmaz kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında kuşkonmaz 28 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Kuşkonmaz için

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 1 kase çeri domates
  • Rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
Fırında Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kuşkonmazların sap kısımınlarını kesip kalan kısımlarını soyacak yardımıyla soyun.
  2. Çeri domatesleri ortadan ikiye bölün ve yağlayıp baharatlayın.
  3. Fırın kabına kuşkonmazları alıp üzerine zeytinyağı gezdirin ardından baharatları ilave edin.
  4. Üzerine mozzarella peyniri ilave edip üstüne çeri domatesleri ekleyin ardından üzerine tekrar mozzarella peyniri ilave ederek önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 
  5. Fırından çıkan kuşkonmazlar servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Fırında pişmiş kuşkonmazı bir yeşillik salatasının içine ekleyerek veya üzerine serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Fırında kuşkonmazı haşlanmış veya omlet olarak pişirilmiş yumurtalarla birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Taze kuşkonmaz seçmek önemlidir. Sapları sert ve kırılmamış, baş kısımları kapalı ve parlak olanları tercih edin.
  • Kuşkonmazları fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi kuşkonmazın kalınlığına bağlı olarak değişebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo