Börülce Tarator

Börülce Tarator
06 Eylül 2024

Yaz aylarında hasat edilen ve fasulyegiller familyasından olan börülce, taze olarak ve iç kısmından çıkan tanelerin kurutulmasıyla yapılan yemekler ile tüketilir. Börülce Adana 'da 'acebek' adı ile de anılır. Genellikle zeytinyağlı börülce yemeği yaygındır. Ancak acebek taratoruna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa börülce tarator tarifi için detaylar aşağıda.

Börülce ile yapılan alternatif lezzetler için kuru börülce köftesi, zeytinyağlı deniz börülcesi ve tarçınlı börülce tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Börülce Tarator için

Malzemeler

  • 400 gr börülce
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz 
Börülce Tarator

Nasıl Yapılır

  1. Börülce ayıklanır ve küçük parçalara bölünür.
  2. Küçük parçalara ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır.
  3. Haşlanan börülceler biraz suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
  4. Ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak sos haline getirilir.
  5. Haşlanan börülcelerin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo