- Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
- Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
- Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
- Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
- Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
- Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
- Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
Baklava Yapmanın Püf Noktaları
- Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
- Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
- Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
- İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
- Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.