Yumurtalı Pilav

Yumurtalı Pilav
05 Haziran 2024

Sadece 15 dakikada hazırlanan, besleyici ve son derece pratik bir tarif olan yumurtalı pilavı istediğiniz lezzetlerle zenginleştirebilirsiniz. Artan pirinçleri değerlendirmenin harika bir yolu olan bu tarifi günün her saatinde keyifle tüketebilirsiniz. Şimdi, yumurtalı pilav tarifine geçelim.

Melek pilavı tarifine göz atmayı unutmayın.

Bir Porsiyon Yumurtalı Pilav Kaç Kalori?

Bir porsiyon yumurtalı pilav 390 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Pilav için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta 
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, Karabiber
  • 4 su bardağı pişmiş pirinç
  • 2 adet taze soğan
  • 3-4 yemek kaşığı soya sosu
Yumurtalı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinci tereyağında pişirin ve suyunu verip dinlendirmeye bırakın.
  2. Havuç ve soğanı eşit boyutlarda doğrayın
  3. Yarım kaşık tereyağını bir tavada ısıtın ve yumurtaları kırıp ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  4. Pişen yumurtaları ayrı bir tabağa alın.
  5. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin.
  6. Eriyen tereyağının üzerine havuç, soğan, bezelye, sarımsak tuz ve karabiber ilave edin ve sotelemeye başlayın. 
  7. Soğan ve havucu yumuşayana kadar soteleyin.
  8. 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  9. Pirinç, taze soğan ve soya sosunu ilave edip güzelce karıştırın.
  10. Pirincin kızarması için yüksek ateşte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  11. Pişirdiğiniz yumurtaları pirinç karışımına ilave edip karıştırın.
  12. Ocaktan alıp servis edeceğiniz tabaklara paylaştırın.
  13. Dilerseniz üzerine ekstra soya sosu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre soya sosunu azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Saklama kabında 3 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Pirinçleri kızartırken yapışmaması için sürekli karıştırmalısınız.
  • Pirinç ve yumurtanın yapışmaması için yapışmaz bir tava teflon ya da döküm tava kullanılmalıdır.
Yorumlar
avatar
Nurhan Çam YORUM 04 Haziran 2024, 10:58
Merhaba,kanalın daim olsun inşaallah.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo