Söğüş Tabağı

Söğüş Tabağı
18 Mayıs 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Söğüş Tabağı için

Malzemeler

  • 1 pembe domates
  • 2 Çengelköy salatalık
  • 1 avokado
  • 1 chili biber
  • 4-5 dal maydanoz

Taze baharat sosu için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • Bir tutam tuz
Söğüş Tabağı

Nasıl Yapılır

  1. Domatesi iri küpler halinde doğrayın. Salatalıkların kabuğunu soymadan uzun çubuklar halinde dilimleyin. Avokadonun kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Chili biberi de ince dilimleyin. Tüm malzemeyi bir servis tabağına alın. Üzerine maydanoz yapraklarını yerleştirin.
  2. Taze baharat sosu için; zeytinyağını küçük bir kavanoza alın. Kekik ve biberiye yapraklarını incecik kıyın ve zeytinyağına ekleyin. Tuz ile tadlandırın, kavanozun kapağını kapatıp hafif çalkalayın. Taze baharatların aromasını vermesi için bir süre bekletin (Bu sosu daha önceden hazırlayıp bekleterek istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Söğüş tabağının üzerine gezdirip servis yapın.

Farklı bir lezzet dürüm söğüş tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo