Fasulye Turşusu

Fasulye Turşusu
02 Aralık 2022

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz leziz bir turşu hazırlamaya ne dersiniz? Yaz kış demeden her yemeğin yanında sunabileceğiniz nefis fasulye turşusunu sizlere takdim ediyoruz. İster limonla hazırlayın, ister sirkeyle. Biz sirkenin fasulyeye daha çok yakıştığını düşündük. Tarifte verdiğimiz ölçülerden ortalama 2 kavanoz turşu hazırlayabilirsiniz. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleri hazır ettiyseniz, evde fasulye turşusu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Fasulye Turşusu Kaç Kalori?

  • Fasulye turşusunun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Bir porsiyon 150 grama eşittir. Tuz oranı yüksek olduğu için tansiyon hastalarının az tüketmesi önerilir.

Farklı çeşitler arayanlar acur turşusu ve kırmızı lahana turşusu tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fasulye Turşusu için

Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu
Fasulye Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
  2. Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
  3. Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
  4. Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
  5. Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
  6. Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
  7. Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
  8. 20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.
Püf Noktası
  • Turşu yapımında kullanacağınız ölçü 1 litre suya, 2 kaşık tuz ve bir çay bardağı sirkedir.
  • Turşu yapımında metal eşya kullanamaya özen gösterin.
  • Turşuyu hazırlarken ev yapımı alıç sirkesi kullanabilirsiniz.
  • Turşuda kullanacağınız fasulyelerin çok yumuşak olmamasına özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo