Enginar Cips

Enginar Cips
25 Ekim 2024

Elif Edes’den hem sağlıklı, hem de lezzetli bir atıştırmalık tarifi. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan enginar cipsi, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Ev yapımı cips tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginar Cips için

Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 demet maydanoz (Ayıklanmış)
  • 1 tatlı kaşığı iri tuz
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ
Enginar Cips

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları ince dilimleyin ve riviera zeytinyağında önce 8-10 dakika kadar kızartarak süzgeçe alın.
  2. Yağı tekrar kızdırın ve enginarları ikinci kez çıtır olacak şekilde bir kaç dakika daha kızartın.
  3. Aynı yağda maydanozları yıkamadan kızartın. (Kızgın yağ sıçrayabileceğinden uzaktan ve dikkatli atmak gerekir. Ayrıca üzerine bir tel kapamak daha fazla sıçramayı önleyecektir.)
  4. Kızarmış maydanoz ve enginarları karıştırdıktan sonra limon sıkın ve iri tuz serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo