Havuçlu Pirinç Pilavı

Havuçlu Pirinç Pilavı
31 Ocak 2023

Sevgili Deniz Orhun’un yorumuyla pilavı bir de böyle deneyin. Fındık yağı, havuç ve zerdeçal ile hazırlanan pirinç pilavı, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek. Yalnızca 6 malzemeden oluşan havuçlu pirinç pilavı, özel günlerin vazgeçilmez tariflerinden biri olacak, bizden söylemesi.

'Klasikten şaşmam' diyenler için sade pirinç pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Havuçlu Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su (Soğuk)
  • 3 adet havuç (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Havucu bir pilav tenceresine alarak fındık yağında kavurun. Pirinci ekleyin ve kısa bir süre kavurduktan sonra su ekleyin, tuz ile zerdeçalı ilave edin.
  2. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısın ve 20 dakika pişirin.
  3. Daha sonra demlenmesi için temiz mutfak havlusu koyarak bekletin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pirincin hasat tarihi, nişasta içeriği bakımından ve cinsi su tutma kapasitesi açısından çok önemlidir. Bilinenin aksine, pirinci yıkamayın, sıcak su yerine soğuk su kullanın ve kavurun.
  • Su ekledikten sonra asla karıştırmayın. Çünkü pirincin yüzeyi çizilince nişastası akar ve birbirine yapışır.
  • Demlenmesi için bez koymak buharın tekrar pilava düşüp nemlenmesini önler, taneler birbirine yapışmaz ve nemden dolayı daha hızlı bozulma yaşanmaz. Yeni tencerelerin kapağındaki küçük delik, tam olmasa da benzer isi görecektir.
  • Pilav bir kez piştikten sonra kalan miktar hızlı soğutulmalı ve +4 derece buzdolabında saklanmalıdır. Aksam yaptığınız pilavdan kalanlarını ocak üzerinde tencere içinde bırakmayın, mutlaka buzdolabına kaldırın. PH ve yüksek protein içeriği nedeniyle pilav potansiyel tehlikeli yiyecek sınıfına girer. Uzun aksam yemeklerinde pilavınızı 60 derece ve üzerinde tutun. Kalan, soğumuş pilavı tekrar ısıtacaksanız 74 derece veya üzerine kadar ısıtın. Sağlıklı kalın!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo