Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav
20 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Havuçlu Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Havuçlu Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtın. 1 adet rendelenmiş havucu 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını ve yarım limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo