Brüksel Lahanalı Pilav

Brüksel Lahanalı Pilav
25 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Brüksel Lahanalı Pilav için

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr brüksel lahanası
  • 1 kahve fincanı konserve mısır
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Brüksel Lahanalı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Brüksel lahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
  3. Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun.
  4. Brüksel lahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo