Kökeni 13. yüzyıla kadar dayanan makarna, temel besin kaynakları arasında bulunur. İlk olarak Asya'da yapıldığı düşünülse de, makarna denildiğinde akla İtalyan mutfağı gelir. Zamanla Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu besin, farklı soslarla tatlandırılır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. İçerisine eklenen kıyma sayesinde, vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarı karşılanır. Kıymalı makarna nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kıymalı makarna tarifine ve servis önerilerine geçebiliriz.
1 Porsiyon Kıymalı Makarna Kaç Kaloridir?
Değişik makarna tariflerine de göz atın.
Malzemeler
Sosu için
Kıymalı makarnayı, yanına çok yakışan şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz.
Makarnaları haşlarken içerisine et veya tavuk suyu ekleyerek aromalandırabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.