Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna

Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna için

Malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • 1 paket makarna
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin makarna tarifleri listesinden iyi bir seçim. Makarnayı biraz diri olacak şekilde haşlayın. Yarım çay bardağı zeytinyağını makarnaya ekleyip karıştırın.

Karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Derin bir kaba yarım çay bardağı zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi ekleyip iyice karıştırın. Karnabaharları kabın içine aktarıp karıştırın. Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Daha sonra makarnaları üzerine ekleyin. Bezelyeyi de ilave edin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo