Ispanaklı Gnocchı

Ispanaklı Gnocchı
31 Ekim 2024

Ispanaklı gnocchi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Haşlanmış patates ve taze ıspanak püresi ile hazırlanan bu yumuşak hamur, geleneksel gnocchi lezzetini vegan beslenme tarzına uyarlıyor. Domates sosu ile birleştiğinde, ferahlatıcı ve besleyici bir öğün ortaya çıkıyor. Şef Umut Reçber, vegan gününe özel tarifini bizlerle paylaştı. İşte Ispanaklı Gnocchi tarifi:

Vegan Taco tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ıspanaklı gnocchı kaç kaloridir?

Bir porsiyon ıspanaklı gnocchı 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Gnocchı için

Malzemeler

Hamur için:

  • 3 adet büyük boy patates
  • 300 gr ıspanak yaprağı
  • 2-3 dal taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı un

Sosu için:

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 defne yaprağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
Ispanaklı Gnocchı

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri bol su ile haşlayın. Patateslere bıçağınızı batırarak kıvamını kontrol edin; kolay batıyorsa olmuş demektir.
  2. Patatesleri haşlandıktan sonra soyun ve ezici ile ezin.
  3. Diğer tarafta ıspanak ve fesleğen yapraklarını blender’dan geçirin ve süzgeç yardımıyla ya da elle sıkılarak suyunu süzün. Ispanak püresini ezilen patateslere ekleyin.
  4. Tuz-karabiber ve unu eledikten sonra hamur haline getirin. İki dakika dinlendirin.
  5. Bol unlanmış tezgahda aldığınız hamuru 4’e bölün.
  6. Her parçayı uzun silindir şeklinde uzatın ve tekrar unlayın. Uzun silindir haline getirdiğiniz hamuru dilimleyin ve elinizde yuvarlayarak oval şekil verin. Bol unlu tezgaha dizin.
  7. Derin bir tencerede tuzlu su ile 5-6 dakika haşlayın.
  8. Sosu için: Sos tenceresine zeytinyağını alın. Sarımsak ve havucu doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin.
  9. Havuçlar renk değiştirdikten sonra salçayı ekleyin ve kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyin ve suyu çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  10. Küp şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip biraz daha kaynatın ve ardından demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra defne yaprağını çıkarın ve blender’dan geçirin.
  11. Haşlanan ıspanaklı gnocchileri tabağa alın ve üzerine domates sosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Şef Umut Reçber

Servis Önerisi
  • Servis etmeden önce üzerine rendelenmiş Parmesan veya mozzarella peyniri serpebilirsiniz.
  • Üzerine taze fesleğen veya maydanoz serpiştirerek hem lezzetini artırabilir hem de görsel açıdan hoş bir sunum yapabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ispanak püresinin suyunu iyice sıktığınızdan emin olun. Aksi takdirde, hamur fazla sulanabilir.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurun kıvamını kontrol edin. Hamur çok sert olmamalı; ama ele yapışmamalıdır.
  • Gnocchileri haşlarken dikkat edin, sadece 5-6 dakika yeterlidir. Gnocchiler yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
  • Sosu yaparken domateslerin taze olmasına özen gösterin. Ayrıca, sosu blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo