Turp Salatası

Turp Salatası
15 Ekim 2020

Ana vatanı Hindistan ve Orta Asya olan turp, ülkemizde en çok Osmaniye'de yetiştirilir. Yüksek oranda lif içeren bu besin, mide kramplarına iyi gelmesiyle bilinir. Karaciğeri temizlemesinin yanı sıra bronşit ve solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır. Stres, uykusuzluk ve halsizlik gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda romatizmal ağrıları da önemli ölçüde azaltır. Turp salatası ise ülkemizde en fazla Muğla'da tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı ve kutlama gibi özel sofralarda sunabileceğiniz kırmızı turp salatası tarifine başlayabiliriz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Turp Salatası için

Malzemeler

  • 4 kırmızı turp
  • Yarım demet taze kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
Turp Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Turpları kabuğunu soymadan tavla zarı büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın.
  2. Taze kekik yapraklarını saplarından koparın. Bütün malzemeyi iyice harmanlayıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla tatlandırın.
  3. Turp salatasını, hamsi buğulama veya karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Turp Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz, turp kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
  2. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri özdeşleşene kadar karıştırın. Zeytinyağını salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
  3. İsteğe göre salatayı nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Turp Salatası Kaç Kaloridir?

Turp salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Kan şekerini dengede tutan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Ana yemeklerinizi yalnız sunmak istemiyorsanız, salata tariflerinden yararlanarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Farklı tarifler için yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo