Yufkalı Tel Kadayıf

Yufkalı Tel Kadayıf
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yufkalı Tel Kadayıf için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 gr tel kadayıf
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Süsleme için:

  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Yufkalı Tel Kadayıf

Nasıl Yapılır

  1. Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın. 
  2. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. 
  3. Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. 
  4. Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo