Patatesli Ve Susamlı Toplar

Patatesli Ve Susamlı Toplar
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Susamlı Toplar için

Malzemeler

  • 200 gr patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 2 dal taze kekik
  • 100 gr nohut unu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
Patatesli Ve Susamlı Toplar

Nasıl Yapılır

  1. Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Kabuğunu soyup içini çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
  3. Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı karıştırıp krem haline getirin.
  4. Tuz, karabiber ekleyip üzerini örtün ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre yoğurt sosu ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo