Ezme Maş Fasulyesi

Ezme Maş Fasulyesi
15 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ezme Maş Fasulyesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • 1 büyük kırmızı soğan
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Ezme Maş Fasulyesi

Nasıl Yapılır

Maş fasulyesi ile birlikte 3 su bardağı sıcak su ve az miktarda tuzu tencerede kapağı açık şekilde 17-20 dakika haşlayın. Suyundan 1 yemek kaşığını ayırarak süzün. Maş fasulyesine ilave edin. El blenderıyla pütürlü bir püre haline getirin. Tahini ve tuzu ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede çatalla çırpın. Sosu, ezilmiş maş fasulyesine ekleyin. Kimyonu ilave edip karıştırın. Kırmızı soğan ve zeytinyağını tavada karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Şekeri serpin ve 1 dakika sonra balzamik sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Dolmalık fıstıkları küçük bir tavada, kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Maş fasulyesini servis tabağına alın. Üzerine soğanı yerleştirin. Zeytinyağını üzerine gezdirin ve dolmalık fıstıklarla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo