Ananaslı Muhallebi

Ananaslı Muhallebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ananaslı Muhallebi için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Limonlu jöle
  • 6 dilim konserve ananas

Süsleme için:

6 dondurulmuş vişne

Ananaslı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  3. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kâsesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın.
  4. Soğuyunca buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. Kâseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin.
  5. Ananas dilimlerinin ortasına 1'er tane vişne yerleştirip buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
    Dilerseniz, sakızlı muhallebisi tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo