Tereyağlı Çörek (Biscuit)

Tereyağlı Çörek (Biscuit)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Çörek (Biscuit) için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ayran
Tereyağlı Çörek (Biscuit)

Nasıl Yapılır

   
       
   
Unu derin bir yoğurma kabına alarak, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Küp doğradığınız tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla kum gibi oluncaya kadar yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca ayranı ilave edip elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamuru unladığınız tezgahta tekrar yoğurup merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo