Pırasalı Mısır Ekmeği

Pırasalı Mısır Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Mısır Ekmeği için

Malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 9 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
Pırasalı Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Pırasanın yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince dilimleyin. Pırasayı yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın. Mısır unu, un, karbonat ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Yumurta ile sütü çatalla çırpıp, karışıma ilave edin. Miskerle pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan pırasayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarıp fırında 40-45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca tahta çubukla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse üzerine yağlı kağıt örterek içi iyice pişinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü mısır ekmeği tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo