Peynirli Burgular

Peynirli Burgular
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Burgular için

Malzemeler

  • 10 milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 çorba kaşığı çörek otu ve susam karışımı
  • Tuz
Peynirli Burgular

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın.
  2. Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün. Peyniri hamurların üzerine paylaştırın.
  3. Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın. Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin.
  4. Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Üzerlerine yumurtalı sütü sürün. Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo