Mantarlı Ekmek Kâsesi

Mantarlı Ekmek Kâsesi
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ekmek Kâsesi için

Malzemeler

  • 12 dilim tost ekmeği
  • 150 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 dal dereotu
  • 1 tutam kuru biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
Mantarlı Ekmek Kâsesi

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini tavada eritin. Soğan ve sarımsağı soteleyin.
  2. Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. 
  3. Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın. Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın.
  4. Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin. 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın. 
  5. Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın. 
  6. Fırın ızgarasını yakın. Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo