Kruvasan

Kruvasan
17 Ocak 2024

Türkçe'de ay çöreği, hilal açması olarak bilinen kruvasan, İngilizlerin sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.  Sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde sıkça tercih ediliyor. Türkiye'de de son yıllarda sıkça yapılan tarifler arasına girdi.  Kuruvasan çikolatalı ve sade olarak iki farklı şekilde tüketiliyor. Ağızda kolayca dağılan kruvasan nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa kruvasan tarifine geçelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Kruvasan için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı kadar un

Ara katlara sürmek için:

  • 100 g oda sıcaklığında tereyağı

İçine sürmek için:

  • Krem çikolata

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Kruvasan

Nasıl Yapılır

  1. Önce sütü, suyu ve şekeri bir kaba alın. Mayayı eritin, sıvı yağı, yumurta aklarını ve azar-azar unu ilave ederek ele yapışmayan güzel bir hamur elde edin. Hamuru 4-5 dakika kadar tezgahın üzerinde yoğurun.
  2. Daha sonra hamuru 10 eşit parçaya bölüp, pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif un serperek 10 bezeyi açın.
  3. Bezelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde tereyağı sürüp üst üste dizin (En üst kata sürmeyin).
  4. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açabildiğiniz kadar büyütün.
  5. 16 eşit parçaya bölüp, baş tarafına bıçakla 2 cm kesik atın. 1 tatlı kaşığı krem çikolata koyup rulo şeklinde sarın.
  6. 10-15 dakika kadar tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
Püf Noktası
  • Kruvasanı mermer tezgahta hazırlamak daha doğru olacaktır. 
  • Soğuk bir ortamda yapılmalıdır.
  • Tereyağı oda sıcaklığında şekillendirildikten sonra soğutulmalıdır. 
  • Kat verirken eşit açılmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo