Fıstıklı Un Helvası

Fıstıklı Un Helvası
02 Mart 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Un Helvası için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı çam fıstığı
Fıstıklı Un Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Su, süt ve toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Ayrı bir tencereye margarin ve tereyağını alıp fıstıkları ekleyin. 
  2. Fıstıklar pembeleşmeye başladığında elenmiş unu ekleyin. Orta ateşte un pembe renk alana kadar iyice kavurun. 
  3. Ateşi kısarak hazırladığınız şerbeti ekleyip 10 dakika helva tencereye yapışmayacak hale gelene kadar pişirin. 
  4. Helvayı ocaktan alarak 10-15 dakika daha dinlendirin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Servis yapın. Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo