Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Toz şeker, toz maya, tuz ve 1 bardak ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Top şeklinde kapatıp üzerine bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Streç folyo ile üzerini kapatıp ılık ortamda, iki misli kabarıncaya kadar en az 2 saat bekletin.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp taze soğanı kavurun.
Zeytini ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın, ayrı kaselere alın.
Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurun birine soğan ve zeytinli karışımı ekleyin.
Katılaşması için gerekirse 2 kaşık un ilave edip tekrar yoğurun. İkinci hamura maydanozu, üçüncü hamura dereotunu ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız çeşnili hamurların herbirini 2 mm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 3 cm genişliğinde şeritler kesin.
Şeritleri iki ucundan tutarak çevirip spiral şeklinde çubuklar hazırlayın. Her çubuğu ortadan ikiye kesip yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına yerleştirin. Ilık ortamda yarım saat bekletin.
Kalan 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık suyu küçük bir kasede karıştırıp hamurların üzerine fırçayla sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Peynir çeşitleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.